De problemen van snel afvallen

Door: Henk Kapitein

Bijna iedere vrouw droomt er wel van, snel afvallen en zo blijven. Toch blijft dit in de meeste gevallen een droom. Snel afvallen is geen probleem, maar om het gewenste gewicht te behouden wel.

Waarom zou je snel willen afvallen?

Dit komt, omdat als je een dieet volgt waar je snel bij af valt, je gemotiveerd blijft. Het volgen van het dieet is dus geen probleem, omdat je al binnen een paar dagen resultaat gaat zien en merken. Zodra je het gewenste resultaat hebt bereikt, is het tijd om te stoppen met het zware dieet. Doordat je weer je eetgewoontes aanpast, kom je ook weer aan. Nadat je een streng dieet hebt gevolgd, zul je zien dat je twee keer zo snel aan komt. Je lichaam heeft tijdens het dieet namelijk een soort van zuinige stand geactiveerd, omdat het in nood verkeerd. Je lichaam denkt dat er weinig voedsel is en wat er dus binnen komt zal zoveel mogelijk bespaard worden. Als je na een tijd dus hebt geleefd met deze spaarstand, zul je zien dat zodra er weer eten is, je ook blijft opslaan. Je lichaam bereid zich namelijk weer voor op schaarste en wil dan wel voorbereid zijn.

Ontloop de “Moord”diëten

Om deze reden is het dan ook eigenlijk af te raden om deze “moord” diëten te volgen. Het is namelijk maar slechts een tijdelijke oplossing voor je ontevredenheid met je lichaam en je zult het twee keer zo erg weer terug krijgen. Wees verstandig en probeer niet snel afvallen, maar op een verantwoordelijke manier af te vallen.

Afvalcoaching

Ben je op zoek naar iemand die je kan begeleiden bij het afvallen? Zoek je iemand met kennis en ervaring over diëten, voeding, eetpatronen, beweging en meer? Bezoek dan mijn website via www.henk-kapitein.nl. Je vindt hier meer informatie over gezonder leven en afvallen.