Afvallen met probiotica

Probiotica hebben een positief effect op je gezondheid. Waar we het nog niet over gehad hebben is probiotica ook kan helpen bij het afvallen. Een relevante vraag want tegenwoordig hebben veel mensen last van overgewicht. Zoals je eerder op de site hebt kunnen lezen hebben probiotica een gunstig effect op de darmflora. Het wordt wel eens beweerd dat een slank lichaam begint bij een gezonde darmflora. Wat dat betreft zou het dus helemaal niet zo gek zijn om te denken dat probiotica bijdraagt aan afvallen.

Afvallen met probiotica is dat mogelijk?

Op dit moment is er nog geen overtuigend bewijs geleverd dat probiotica helpt bij het afvallen. Er zijn wel studies naar gedaan maar dit heeft geen overtuigend bewijs opgeleverd.

Maar wat is er dan wel nodig. Steeds meer deskundigen zijn het erover eens dat je afvallen niet als doel moet stellen. Om af te vallen zou jij jezelf als doel moeten stellen om gezond te leven en te eten. Door gezond te eten ontstaat er vanzelf een gezonde darmflora. Als je ongezond blijft eten en toch wilt afvallen dan lukt dit in sommige gevallen best. Er zijn diverse goede diëten en shakes op de markt die ervoor zorgen dat de kilo’s eraf vliegen. Maar de vraag is wel of je deze kilo’s ook kwijt blijft. Meestal klagen mensen dat de kilo’s er weer aanvliegen nadat ze gestopt zijn met diëten en de shakes. Niet zo verwonderlijk als je gewoon terugvalt in oude eetpatronen. Daarom is de conclusie van dit artikel ook als volt: Stel afvallen niet als doel maar richt je op een gezonde leef- en eetgewoonten.

Hoe kan ik snel afvallen en tegelijkertijd gezond leren eten?

Hoe jij je eetgewoonten gezonder kunt maken en tegelijkertijd snel kunt afvallen lees je in dit artikel over afvallen buik door gezond eten. Het draait in feite allereerst om inzicht. Inzicht in wat jij dagelijks zoals eet. Dit hoef je niet wekenlang bij te houden meestal is één week al meer dan genoeg. Er zijn handige apps beschikbaar om deze registratie heel eenvoudig te maken.

Vervolgens analyseer je de uitkomsten waarna je redelijk snel inzichtelijk krijgt waar bij jou het probleem ligt. Bij veel mensen is dit een teveel aan snelle koolhydraten. Dit zijn zogenaamde lege calorieën. Ze leveren veel calorieën maar je krijgt er geen energie van en je blijft honger houden. Gevolg is dat je aankomt doordat het lichaam niet alle calorieën kwijt kan in de vetverbranding. Om dit patroon te doorbreken ga je de producten met veen snelle koolhydraten vervangen door andere producten. Hiervoor is kennis van voeding essentieel. Deze kennis kun je inhuren bij een diëtiste maar vaak vind je online ook wel goede artikelen. Denk aan de site van het voedingscentrum maar ook de site snelafvallenadvies bevat veel waardevolle tips en trucs over gezonde voeding.

Wat zijn jouw ervaringen met afvallen en wat heeft voor jou wel of juist niet gewerkt?